Welkom - The Welcome House

Ga naar de inhoud

Welkom

Omschrijving
Je wordt ontvangen in een sfeervol gerenoveerd herenhuis met tuin. Op verzoek is er zelfs poëzie bij het ontbijt; dat doet de tijd echt even stilstaan. Je bevindt je midden in een artistieke en levendige buurt in de fin-de-siècle sfeer, waar je gemakkelijk verleid wordt tot een heerlijk etentje in een van de vele restaurantjes. Welkom!
Accommodatie
Een ruime, lichte kamer op de eerste verdieping, met balkon, een royaal bemeten tweepersoons bed, minibar, koffiezetapparaat, TV en gratis Wifi internettoegang. De smaakvol gerenoveerde badkamer bevindt zich op de tussenverdieping en is voorzien van twee wastafels, ligbad, douchecabine en toilet. Privacy verzekerd.
Maaltijden
Je kan genieten van een uitgebreid ontbijt met kwaliteitsproducten. Ook vegetariërs worden rijkelijk bediend. Bij mooi weer is het mogelijk om in de tuin te eten.
Tips over de regio
Voor wie graag naar het theater of de opera gaat, een filmpje meepikt of een concert bijwoont, is Antwerpen “the place to be”. Ook is er een uitgebreid winkelaanbod en zijn er vele interessante musea en galeries. Tramlijn 11 stopt in de straat en brengt je in pakweg tien minuten tot in het historisch centrum.
Prijs
  • 2 personen, ontbijt en taxen inbegrepen, €95 per nacht.
  • 1 persoon, ontbijt en taxen inbegrepen, €85 per nacht.

Bij een verblijf van drie of meer op elkaar volgende nachten is er korting mogelijk.
Extra informatie
Een wandeling door de wijk Zurenborg en de Cogels Osylei met zijn prachtige herenhuizen uit de belle époque is zeker aan te raden. Informatie beschikbaar.
Biografie
Gastvrouw Tine Slosse is een bezige bij : ze studeerde kunstgeschiedenis en woordkunst, werkte voor televisie en geeft les.
Toen de permanente opdracht als nieuwsanker ophield, besloot ze om met een B&B te beginnen. Al meer dan 10 jaar is ze zaakvoerder van ‘The Welcome House’, een riant pand in de beroemde Zurenborgwijk van Antwerpen.
Ze houdt van een persoonlijk onthaal, opdat de gasten zich thuis zouden voelen. ‘Want’, benadrukt ze, ‘dit is nog steeds de filosofie van een B&B. Ik hou het ook bewust kleinschalig.’
Tine kreeg overigens verscheidene lovende reacties op Tripadvisor.
Historiek
Het pand , gelegen in de Kleine Beerstraat , is gebouwd aan het eind van de 19de eeuw, in de periode van het fin-de-siècle.
Het valt meteen op door de prachtige gevelornamenten ; de ananassen bijvoorbeeld staan symbool voor welvaart en voorspoed.
In de voorkamer, door Tine haar ‘slagroomtaart’ genoemd, zien we originele schilderingen die een lusthof voorstellen, omkranst met guirlandes en bloemen.
Gebeeldhouwde putti maken het geheel nog levendiger.
De kleurige tegelvloeren in gang en keuken , de geëmailleerde wandtegels in de keuken , de parketvloeren in living en eetkamer, de geslepen spiegels en ruiten, het koperwerk, het marmer ,…al deze elementen samen deden Tine in 2001 beslissen om het pand aan te kopen. ‘Ik heb vele huizen gezien in deze buurt, maar de meeste waren al gerenoveerd , en niet altijd op een respectvolle manier. Dit pand was daarentegen authentiek gebleven en dat heeft de doorslag gegeven. En toen ik in de akte las dat de vorige eigenaars het huis gekocht hadden in 1956 , mijn geboortejaar, wist ik het zeker : dit wordt mijn huis !’
 
Terug naar de inhoud